Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@08:06:46 GMT

درد دل‌نامه‌ای برای امام حسین علیه السلام

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۷۱۳۰۷

درد دل‌نامه‌ای برای امام حسین علیه السلام

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – رسول مرادی*: بیستم صفر و چهلمین روز بعد از عاشورا امسال هم سرانجام فرا رسید.

آری آفتاب اربعین، آخرین ماه قمری صفر در آخرین سال شمسی قرن چهاردهم طلوع کرد؛ چه اربعین عجیبی دیدیم در این روزگار عجیب؟!

امسال دست بلند تقدیر، پای زائران را از تشرف به کربلا کوتاه کرد آن‌هم به وسیله ویروس کرونا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است امسال شیوع ویروس کرونا مانع از برگزاری بزرگترین تجمع بشری جهان در کربلا و حرم یار شد و نتوانستیم کنار قدم‌های جابر، قدم بگذاریم اما دلدادگان سید الشهدا و امام آزادگان این بار نه با پای تن، بلکه با پای دل، دل خود را روانه نینوا کردند و کسانی که گوش جانشان شنواست، صدای ضربان قلب عاشقان و محبان فرزند شهید تشنه لب، رسول الله (ص) را از چهار گوشه دنیا در گرد حرم شش گوشه می‌شنود.

سال‌های قبل بعضی‌ها با هدف یا به هر دلیل بر پیاده روی اربعین خرده می‌گرفتند و می‌گفتند «این مراسم سیاسی است» اما جز حب و شور حسین (ع) که موهبتی است الهی، کدام سیاست می‌تواند میلیون‌ها نفر را از هر کشور و نژادی یکجا در یک زمان و مکان دور هم جمع کند.

امسال اما از راه غریب با امام غریب، سفره دل را که پر از دردهای جانکاه است در موکب جان می‌گسترانیم و شکوه می‌کنیم.

یا اباعبدالله؛ لای الامور الیک اشکو (از کدام دردها شما شکایت کنم) یا اباعبدالله همانگونه که برادران گناهکار یوسف (ع)، پدرشان یعقوب نبی (ع) را که نزد خدا آبرو داشت شفیع و واسطه کردند ما هم شما را که نزد خدا بسیار عزیز و پر عزت هستید واسطه می‌کنیم و از دردهای بی شمار شکوه می‌کنیم.

از فراق و غیبت طولانی مولا و منجی بشریت؛ حضرت صاحب الزمان (عج) در این زمان وانفسا و دنیای پر از ظلم و جور به شما شکایت می‌کنیم.

از فتنه‌ها و گرفتاری‌های طاقت فرسا، که صبر و ایمان خیلی‌ها را بر باد داد به شما شکایت می‌کنیم.

از کرونایی که جان بسیاری از عزیزانمان را گرفت و زندگی را بر ما تلخ و تنگ کرده به شما شکایت می‌کنیم.

از هجمه‌هایی که عمدی یا سهوی به بهانه‌های مختلف به مقدسات و خاندان رسالت علیهم السلام می‌شود به شما شکایت می‌کنیم.

از اینکه مثلاً برخی دانسته یا ندانسته می‌گویند: کرونا، خانه خدا و حرم های آل الله را که محل امن و سلامت هستند را به تعطیلی کشانده و ما معجزه‌ای نمی‌بینیم و از اینکه ما نتوانسته‌ایم مقدسات و فلسفه آنها را درست معرفی کنیم و مفاهیم آنان درست شناخته نشده به شما شکایت می‌کنیم.

از غفلت خود از خدا، که سرچشمه همه گناهان و گرفتاری‌هایمان است به شما شکایت می‌کنیم.

از عجز و بی‌ارادگی خود در توبه و بازگشت به خدایی که بازگشت همه به سوی اوست به شما شکایت می‌کنیم.

از دشمنانی که از سرتاسر دنیا دور ما دوره کرده‌اند و از هیچ فشار و آزاری علیه ما فروگذار نمی‌کنند به شما شکایت می‌کنیم.

از نسل کشی و کودک کشی مستکبران زور گوی جهان، از مسلمان کشی نامسلمانان، از قتل و جنایت مسلمان نماهای گرگ نهان که حتی سودای تخریب حرم های آل الله را داشته و دارند به شما شکایت می‌کنیم.

از برخی مسئولان نالایق که بر مسندهای مهم (که با توجه به تعداد شهدای گرانقدر انقلاب، به ازای هر صندلی مدیریت مهم در کشور به تعداد شهدای کربلا شهید داده‌ایم) ناسزاوارانه تکیه زده‌اند و جز سوءمدیریت یا سو استفاده چیزی از آنها دیده نمی‌شود و آرمان انقلاب و خون پاک شهدا را نادیده می‌گیرند و زندگی مردم را به این روز انداخته‌اند به شما شکایت می‌کنیم.

از خود ما و نفسمان که بزرگترین، دشمنمان است به شما شکایت می‌کنیم و از شما می‌خواهیم که از خدا بخواهید تا ما را هدایت و عالم و عامل به وظیفه حقیقی مان بگرداند و مانند حبیب پیرمرد موسفید، کربلا رو سفید شده و به سان حر، عاقبت به خیر شویم.

کد خبر 5043473

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین 99 کرمانشاه اربعین حسینی ویروس کرونا اربعین 99 شیراز اربعین حسینی آمار کرونا چهل سالگی دفاع مقدس بوشهر شیوع کرونا گرگان کرمانشاه ستاد ملی مقابله با کرونا مجلس شورای اسلامی دفاع مقدس شهرکرد شما شکایت می کنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۷۱۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درس اخلاق | چرا باید صابر باشیم؟

مرحوم آیت الله محمدعلی ناصری از اساتید اخلاق حوزه در یکی از دروس اخلاق خود به موضوع «صبر در روایات و کلام اساتید اخلاق همراه با بررسی مفاهیم، آثار، نتایج و اقسام آن» پرداختند که متن آن بدین شرح است:

مؤمنین نشانه هایی دارند که امیرالمؤمنین علیه‌السلام می‌فرماید: «صَبَروا اَیّاماً قَصیرة اَعْقَبَتْهُم راحَةٌ طَویلَةً، تِجارَةٌ مُرْبِحةٌ یَسِّرها لَهُم رَبُّهُم/ ایام کوتاهی در مشکلات و سختی‌ها صبر می کنند نتیجه این صبر راحتی بسیار طولانی است چند صباحی بر مشکلات صبر می کنند در عوض راحتی طولانی نصیبشان شود این تجارتی پرسود است».

در قرآن هفتاد و دو بار کلمه صبر و مشتقات آن آمده است.

بعضی از بزرگان اخلاق گفته‌اند: «الصبرُ ضدُ الجزع/ صبر ضد شکایت کردن است».

صبر کردن یعنی تحمل کردن، به این صورت که نباید شکایت و ناراحتی و بدبینی داشته باشد و حتی در زبان نباید شکایت از خدا کند یا چیزی بر خلاف رضای خدا بگوید. معنای دیگری که کرده‌اند این است که «هو اضطرابُها فیحبس لسانَه»، یعنی این که مضطرب نیست که بر خلاف رضای خدا حرف بزند.

المقدرُ کائن، پیشامد آمدنی است و نمی شود جلویش را بگیریم، پس تحمل کنیم و صابر باشیم. معنای دیگر این است که «مقاومةُ النفس عن الهوی»، یعنی تابع هوا و هوس خود نباشد که هر کاری خواست بکند.

بعضی از بزرگان اخلاق گفته اند که اگر در برابر مشکلات فقط زبان خود را کنترل کنی و در دل ناراضی باشی این مقام تائبین است، اگر زبان را کنترل کنی و راضی به رضای خدا باشی این مقام زاهدین است، اگر زبان را کنترل کنی و نه تنها قلباً راضی باشی بلکه خوشحال باشی که خدا این چنین برای تو رقم زد این درجه محبین است.

در این زمینه روایتی است که حضرت عیسی علی نبینا وآله علیه وعلیه السلام عرض کرد: پروردگارا آیا کسی در امت من هست که در مرتبه من باشد؟ ندا آمد بله پیرزنی در بیابان هست، حضرت رفت به سوی این پیرزن و دید در یک اتاق خرابه ای زندگی می کند که روی یک پلاس کهنه است و بدنش مریض و فرتوت و نابیناست و مشغول ذکر الحمدلله علی نعمائه و الشکر علی آلائه است. به معنی حمد و سپاس خدایی را سزاست که این همه نعمت به من داده است. حضرت عیسی علیه السلام فرمود: السلام علیک یا أمة الله، پیرزن گفت: وعلیک السلام یا روح الله، حضرت فرمود: چه کسی مرا به تو معرفی کرد؟ پیرزن گفت: همان کسی که مرا به تو معرفی کرد، حضرت فرمود: بر کدام نعمت این چنین شکر می کنی؟ پیرزن گفت: خدا به قدری به من نعمت

داده است که به احدی نداده است، حضرت فرمود کدام نعمت؟ گفت: بدنی به من داده است که بر بلا صابر است و زبانی داده که شکر او را دائماً می کنم و قلبی داده که همیشه متوجه خداست.

بعضی اگر کمی درآمد کمتری نسبت به گذشته داشته باشند بی تابی و گلایه و شکایت از خدا و روزگار می کنند، کمی هم صبر کن چون خدا کسی را بدون رزق و روزی نمی گذارد، این همه خدا مخلوق دارد و روزی همه را هم می دهد، حضرت صادق علیه‌السلام فرمودند: «مَن اُبْتُلیَ مِنَ اَلْمُؤْمِنینَ بِبَلاَءٍ فَصَبَرَ عَلَیْهِ کانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ أَلْفِ شَهِیدٍ/ مومنینی که مبتلا به بلایی می شوند اگر صبر کنند خدا اجر هزار شهید برای او می نویسد».

صبر در روایات سه قسم است که خلاصه اش را بیان می کنم:

اول صبر بر مصائب: اگر در این جا صبر کند و لب به شکایت نگشاید در این صورت خداوند سیصد درجه در بهشت به او عنایت کند.

دوم صبر بر طاعت: مثلاً در ماه مبارک در هوای گرم روزه می گیرد و بر طاعت خدا علی رغم سختی‌‎ها صابر است در اسن صورت خداوند در بهشت به او ششصد درجه عنایت کند.

سوم صبر بر شهوت جنسی: مثل جوانی که چشم خود را از دیدن نا محرم حفظ کند، وقتی در خیابان صحنه‌ای شهوت انگیز وجود دارد سرش را پایین می اندازد در این صورت خدا هم حوری در بهشت به او تزویج خواهد کرد، غریزه جنسی خود را کنترل می کند و خداوند نهصد درجه در بهشت به او عنایت کند.

دیگر خبرها

  • شهادت امام جعفر صادق (ع) ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تسلیت
  • امام صادق (ع) شاکله اندیشه دینی را بنا نهاد
  • درس اخلاق | چرا باید صابر باشیم؟
  • (عکس) آتش‌سوزی مهیب در امام‌زاده ابراهیم شفت
  • دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی قم برای شرکت در مراسم تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام
  • بیداری آزادی‌خواهان جهان نشات گرفته از انقلاب اسلامی است
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی